[identity profile] chaosvizier.livejournal.com posting in [community profile] ljdq


The movie of this quiz will of course be directed by Ridley Scott.



1. What is the real name of the X-Man known as Cyclops?

"I got yer one-eyed giant right here - in my PANTS." - [livejournal.com profile] thepikey

"Polyphemus" - [livejournal.com profile] primavera, [livejournal.com profile] wrestlingdog

"Whiny McBitchlazers" - [livejournal.com profile] freezer

"Scott Summers aka The A$$hole Who Killed Professor X (oops, spoilers, but hey, it's X-Men. Nobody stays dead for too long. They resurrected Nightcrawler because people, including me, lost their shit.)" - [livejournal.com profile] tinamachina

"'How do I know it's you?' 'You're an asshole.' (best line of the entire fucking franchise, if you ask me)" - [livejournal.com profile] etcet

"He's a fictional character, so he isn't real, therefore he can't have a real name." - [livejournal.com profile] sskipstress

Correct Answer: Scott Summers



2. Who was the author of the "Waverley Novels", which held widespread popularity in Europe in the 1800s?

"Lord Waverly, the Wizard of Waverly Place." - [livejournal.com profile] cholma

"Benedict Cumberbatch." - [livejournal.com profile] la_trombonista
"Basil Rathbone" - [livejournal.com profile] mark_laura

"George R. R. Martin. Half the characters died of pox and the other half died of too much sex." - [livejournal.com profile] lots42

"Screw 'Waverley', I can still remember that Sir Roger Moore had his first leading role as the title character in 'Ivanhoe' ... and as kids, we used to sing a ditty 'Ivanhoe went to the loo, couldn't get his armour off his ass...' (it rhymes in German)." - [livejournal.com profile] germankitty

"Ivanhoe? No, YOU've an ho'!" - [livejournal.com profile] zihuatanejo

(And that's why I didn't use Ivanhoe as the example. -CV)

Correct Answer: Sir Walter Scott



3. What science-fiction author has used such pseudonyms as "Byron Walley" and "Noam D. Pellume"?

"Ima Funnee Won" - [livejournal.com profile] vorquellyn
"I. M. Sodemsneaky" - [livejournal.com profile] mark_laura
"I. P. Dailey" - [livejournal.com profile] cholma

"L. Scott Hubbard." - [livejournal.com profile] alfvaen

"HAL 9000." - [livejournal.com profile] therealchon

"Snoopy. You could tell because each book started with 'It was a dark and stormy night.'" - [livejournal.com profile] freezer

"His most recent pseudonym was 'A. Reallybig Homophobe'" - [livejournal.com profile] thepikey and 12 others

Correct Answer: Orson Scott Card



4. During the 1992 Summer Olympics, which player wore #8 on the United States Basketball "Dream Team"?

"Basketball? That's the one with the orange ball with the pimples right?" - [livejournal.com profile] neumeindil

(...yes, that's about right. -CV)

"Ron Burgundy." - [livejournal.com profile] wrestlingdog

"Shaq Genie" - [livejournal.com profile] mark_laura

"Verne Troyer." - [livejournal.com profile] lots42

"There were other players than Michael Jordan and Magic Johnson?!?" - [livejournal.com profile] germankitty

(Poor Larry Bird never gets any respect for being the token white guy. -CV)

"The tall one." - [livejournal.com profile] primavera

"Prince Pippin was on the Dream Team?" - [livejournal.com profile] cholma

(Everything has its season. Even basketball. -CV)

Correct Answer: Scottie Pippen

"No grown-ass man should be named Scottie unless he's James Fucking Doohan and spells it with a 'y'." - [livejournal.com profile] etcet



5. The Terra Nova Expedition culminated with the death of which British explorer?

"I don't know I haven't watched the first episode yet. I got sidetracked by Iron Man: Armored Adventures." - [livejournal.com profile] vorquellyn

"Jake Sully" - [livejournal.com profile] mark_laura

"Steven Moffat was involved somehow." - [livejournal.com profile] tinamachina

"Ridley Scott" - [livejournal.com profile] neumeindil

"Dr. Livingston I. Presume." - [livejournal.com profile] alfvaen

"Technically, nobody died, they just went missing into the Land of the Lost. Although the Sleestaks came close to icing them a few times." - [livejournal.com profile] thepikey

"RANDOLPH SCOTT *echoes and fanfare*" - [livejournal.com profile] etcet

(+1, Blazing Saddles. -CV)

"Robert F. Scott. He couldn't stand that reaching the South Pole was achieved in alphabetical order, and he never followed the March of the Penguins." - [livejournal.com profile] germankitty

Correct Answer: Robert Falcon Scott

"The worst part of that story was Roald Amundsen inventing the "LOL!FIRST!" comment" - [livejournal.com profile] zihuatanejo



6. James Doohan and Simon Pegg both have played which fictional character?

"FUCK YOU QUESTION FOUR. Also, I may have a man crush on Deforest Kelly and Karl Urban." - [livejournal.com profile] etcet

"Margaret Thatcher" - [livejournal.com profile] wrestlingdog

"Sting" - [livejournal.com profile] la_trombonista

"A guy who kills zombies (oh, c'mon, everybody's done that by now)" - [livejournal.com profile] mark_laura

"If it's not Scottish it's CRAP!" - [livejournal.com profile] akiyasan

(+1, SNL. -CV)

"Deus Ex Engineer" - [livejournal.com profile] freezer

"Lt. Cdr. Montgomery Scott ... have one of his best scenes." - [livejournal.com profile] germankitty

Correct Answer: Montgomery Scott



7. The Gold Cup is a horse race that takes place in which British town?

"Since I know nothing about horse racing that isn't Triple Crown related, the answer might well be Brigadoon. So I'm answering 'Brigadoon.'" - [livejournal.com profile] freezer

"All I know about horse racing I learned from Pretty Woman. Hats are an important part, right?" - [livejournal.com profile] zihuatanejo

"The British don't have towns, they just have support buildings for pubs." - [livejournal.com profile] lots42

(So... Boston, then? -CV)

"Is it Camp Town? I hear de ladies love to sing a song about it. All the doo dah day." - [livejournal.com profile] cholma

"Is there a British town called Scottsborough? Actually, I don't care. There is now." - [livejournal.com profile] kagomeshuko, who like several others decided to invent an appropriate British town name

"Hippotopia" - [livejournal.com profile] la_trombonista

(I would watch hippopotamus races. I've learned a lot about the dangers of hippos from my coworkers. Hippos are serious business. -CV)

"Is the gold cup full of horse pee?" - [livejournal.com profile] sskipstress

(It's like amber, only with horse pee instead of tree sap. -CV)

"who cares about the horses? They only distract from the hats!" - [livejournal.com profile] germankitty

Correct Answer: Ascot



8. Franklin D. Roosevelt owned a dog named Fala. What breed of dog was it?

"LA LA LA, LA LA LA LAAAAAA" - [livejournal.com profile] etcet, [livejournal.com profile] sskipstress, [livejournal.com profile] primavera

"Well, it pretty much has to be some kind of setter now, doesn't it?" - [livejournal.com profile] thepikey

"I'd bet it *wasn't* a GERMAN shepherd or a JAPANESE shiba" - [livejournal.com profile] cholma

(Well played. -CV)

"Grand Marnier." - [livejournal.com profile] alfvaen

"I thought Eleanor was the pet ..." - [livejournal.com profile] therealchon

"I thought that said Feta so it was a dog made of cheese. Crickey!" - [livejournal.com profile] akiyasan

"" - [livejournal.com profile] germankitty

Correct Answer: Scottish Terrier



9. One of William Shakespeare's plays is considered cursed, and its name is not spoken. What phrase is often used in its place?

"The play from Bondland" - [livejournal.com profile] vorquellyn

"BEETLEJUICE, BEETLEJUICE, BEETLEJUICE" - [livejournal.com profile] etcet

"The Klingon Play (plus, the actual title 'The Tragedy of Khamlet, Son of the Emperor of Qo'noS' is kind of a mouth full)" - [livejournal.com profile] cholma

(Well, as we all know, you can't really appreciate Shakespeare until you've heard it in the original Klingon. -CV)

Correct Answer: "The Scottish Play", referring to Macbeth

"I had a castmate who said the name of the play in one of our rehearsals for White Christmas. I told him that he had to turn around three times and spit, because that's what you are supposed to do." - [livejournal.com profile] kagomeshuko
"And to break the curse if you do say it, you have to strip naked and run thrice widdershins round the outside of the theater." - [livejournal.com profile] neumeindil



10. What is the Latin translation for "Nouvelle-Écosse"?

"So... wait, you expect LJDQers to understand something French, then either translate it into Latin or know the Latin word off the top of our heads? *shrug* Good luck with that." - [livejournal.com profile] wrestlingdog

"I guess that's a good short-hand for 'Cold, damp, and rocky place'" - [livejournal.com profile] zihuatanejo

"New snails." - [livejournal.com profile] primavera

"New Costco." - [livejournal.com profile] la_trombonista

"I was going to guess 'New School,' but I'll guess 'New Scott. . . no New Scotland.'" - [livejournal.com profile] kagomeshuko

Correct Answer: Nova Scotia ("New Scotland")

"It would be Nueva Escocia in Latin America!" - [livejournal.com profile] sskipstress



11. What is the most beautiful place you have ever visited? What is the least beautiful?

"All the answers I'm coming up with are VERY dirty." - [livejournal.com profile] primavera

(First, what is beautiful in life?)

"Rocky Mountain National Park outside Estes Park, CO. We had gorgeous sunshine and a nice breeze for most of the day until a thunderstorm rolled in. Then it was truly breath-taking... from the relative safety of an arm chair inside a restaurant with a lightning rod on the roof." - [livejournal.com profile] neumeindil

"The Seychelles" - [livejournal.com profile] mark_laura

"Perugia" - [livejournal.com profile] la_trombonista

(The land of pierogies? Sign me up! -CV)

"Budapest" - [livejournal.com profile] therealchon

"Knoxville, TN. The Smoky Mountains are legit beautiful." - [livejournal.com profile] freezer

"Kerala" - [livejournal.com profile] wrestlingdog

"Prague" - [livejournal.com profile] tinamachina

(Next, what is fugly?)

"high school" - [livejournal.com profile] vorquellyn, [livejournal.com profile] sskipstress

"Chicago. Big. Flat. Dirty. Pass." - [livejournal.com profile] freezer

"anything in Athens more than half a mile from the Acropolis." - [livejournal.com profile] mark_laura

"Newark Airport." - [livejournal.com profile] zihuatanejo

"that sketchy old gas-station between Czech Republic and Slovakia." - [livejournal.com profile] tinamachina

"the Castle of Versailles. The windows (and mirrors) in the famous Gallery of Mirrors honestly look as if they haven't been cleaned since the French Revolution in 1789!" - [livejournal.com profile] germankitty

(And finally, some combos:)

"Your mother. Your mother when the lights came back on. OH, SNAP." - [livejournal.com profile] etcet

"The most beautiful place is my bed after a long day. The least beautiful is having to make my bed in the morning." - [livejournal.com profile] akiyasan

"The Cliffs of Insanity were pretty, but the Fireswamp was dark and smelled of sulphur." - [livejournal.com profile] alfvaen

AL loves Scotland and all its majesty. CV is torn between Mauritius and the Masai Mara in Kenya. LL thinks standing next to Christopher Judge is dreeeeeamy.



And there you have it. A Scottish Quiz, not a Scottish Play, but it was for you to play, see? Because Scotland. Well, ok, because I was on vacation in Scotland and it was awesome and blah blah blah quiz theme. With pretty mountains and whisky and Scottish accents and all that stuff.

Enjoy! Share the funnies! And let's get cracking on making new funnies! More quiz coming soon to a theater near you!

Rock On!

AL&CV&LL
From:
Anonymous( )Anonymous This account has disabled anonymous posting.
OpenID( )OpenID You can comment on this post while signed in with an account from many other sites, once you have confirmed your email address. Sign in using OpenID.
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.

Profile

ljdq: (Default)
Live Journal Daily Quiz

December 2014

S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21 222324252627
28293031   

Most Popular Tags

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 24th, 2017 12:02 pm
Powered by Dreamwidth Studios